Marlon is een webbureau net buiten Gent centrum. Naast het development en design van je app, webshop of website ondersteunen wij je bij de digitalisering van je processen. Onze business analyses vertrekken daarom steeds uit een oprechte interesse in je vakgebied én een goed gesprek. 

Een professioneel team

Ons team is een perfecte blend van techies, designers en strategen. Ieder van ons is een krak in zijn vak, maar ook plichtsbewust waardoor het vertrouwen binnen de groep groot is. Samen liften we jouw project net een niveau hoger.

What's in a name?

 
Een feestend Gent op een warme zomernacht, glazen vol wilde ideeën en een Godfather actie bij de krant De Morgen. De perfecte cocktail voor een spontane brainstorm, die Frederik en Vincent inspireerde om hun zaak Marlon te dopen. Tegen het ochtendgloren was zelfs de domeinnaam beklonken. 

14 jaar ervaring

 
We zitten al even in het vak. Aan brede technologische expertise ontbreekt het niet en we weten verdomd goed hoe belangrijk die ROI voor jou is. We denken dus graag mee over concrete oplossingen die de eindgebruiker centraal plaatsen en jouw organisatie daadwerkelijk vooruit helpen. 

Duurzame samenwerkingen

Hoewel een succesvol eenmalig project absoluut goud waard is, streven we altijd naar een samenwerking op lange termijn. We willen de digitale ruggensteun van je organisatie zijn en evalueren regelmatig de websitebezoeken en het gebruik. Zo weten we precies welke verbeteringen en/of uitbreidingen nodig zijn.

Anonieme audits

Veel leren we ook uit anonieme audits. Een extern bureau polst dan bij onze klanten naar verbeterpunten, of complimentjes.

Een kantoor als thuishaven

 
Ons kantoor speelt perfect in op de verschillende behoeften van ons team en biedt alles wat zij nodig hebben om hun job vol energie uit te oefenen. Verschillende werksettings creëren een bepaalde dynamiek en ruimte, waar er plaats is om zowel alleen als in groep te werken. Na een dagje werken ben je zo op de autostrade of in Ikea, as you please. 

Fotografie Studio Volbloed

Heldere complexiteit

Een tool, website of webshop zo gebruiksvriendelijk dat je niet stilstaat bij de complexiteit erachter. Fantastisch toch? Gedreven zetten wij ingewikkelde processen om naar heldere toepassingen. 

Ontdek onze cases

Onze cultuur

Wij zijn een no-nonsense bureau en winden er dan ook geen doekjes om: als je bij ons werkt, willen we dat je je goed voelt. De familiale sfeer en ons modern kantoor met alle comfort zorgen voor een aangename werkdag.

Ontdek onze cultuur

Join the team

Bij Marlon vinden we mensen met een hoek af het meest interessant, want tussen al het noeste werk door wordt er hier graag eens gelachen. Er ligt al een stapel projecten op jou te wachten, dus waar wacht je op? 

Bekijk onze vacatures
webbureau-gent

Rechttoe rechtaan

Alles begint met een goed gesprek. Verwacht je aan vragen, suggesties en onze ongezouten mening, maar ook meerdere opties binnen je budget of bestaande set-ups. We vertrekken niet vanuit een bepaald product, maar gaan na wat je écht nodig hebt.

Een goed gesprek

Wij geloven dat open communicatie en vertrouwen de basis vormen voor een goede samenwerking. We luisteren naar je noden en doelstellingen als organisatie en de technische vereisten, maar ook naar hoe jij jouw doelpubliek precies helpt. Wat willen zij en hoe zullen zij gebruik maken van de oplossing die wij samen zullen ontwikkelen?

Transparante offerte

Niets in de handen, niets in de mouwen. Als wij een offerte indienen, leggen wij alle kaarten op tafel. We verduidelijken de verschillende onderdelen en splitsen taken en features helder op. Zo is duidelijk wat je mag verwachten en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Analyse & Prototype

Eerst pluizen we het project van naald tot draad uit. We analyseren de inhoud tot het kleinste detail en de verschillende features in functie van je doelgroep. We leggen onszelf, maar ook de app, webshop of website doelstellingen op. Stap voor stap krijgt jouw project vorm in een prototype dat schematisch weergeeft hoe het eindresultaat eruit zal zien en hoe je navigeert.

Webdesign

Het goedgekeurde prototype vormt de basis voor het ontwerp. In lijn met jouw branding geven wij vorm aan de verschillende elementen zonder de gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen. We lichten het ontwerp persoonlijk toe en verwerken je feedback tot het eindresultaat volledig in lijn ligt met de vastgelegde visie, doelstellingen en features. Heeft jouw merk of bedrijf nog geen uitgesproken branding? Onze designers werken voor jou een sterke huisstijl uit. 

Development

Strak plan? Check. Helder webdesign? Check. Tijd om onze developers los te laten op jouw project. We bouwen iedere feature stap voor stap op. Moeten we inhaken op het systeem van een derde partij? Dan betrekken we hen nauw bij de uitwisseling van data en de testfases. Een future-proof systeem dat snel én flexibel is, dat is ons doel.

Testfases

Terwijl we bouwen aan jouw project testen we alle afgewerkte onderdelen grondig. Problemen pakken we systematisch aan. Pas als een onderdeel intern een ‘go’ krijgt, sturen we het naar jou door. Op basis van jouw feedback doen wij de nodige aanpassingen en brengen we alles in gereedheid voor jou zodat je teksten, beelden en data kunt toevoegen.

Lancering & traffic

Allright! Je project is live. Dat mag zeker gevierd worden, maar vergeet niet dat het echte werk nu pas begint. In een debriefing bespreken we hoe het project verlopen is en wat er beter kan. In overleg met jou analyseren we de bezoekersresultaten, voeren we A/B tests uit en stellen we een online marketingplan op om jouw doelpubliek te bereiken.

Samenwerken?

Heb je een project dat je graag met ons wilt bespreken of heb je al veel over Marlon gehoord en wil je ons beter leren kennen? We verwelkomen je graag voor een offer you can’t refuse

Maak een afspraak