Alles begint met een goed gesprek. Bij Marlon hechten we belang aan open communicatie en streven we altijd naar een samenwerking op lange termijn. Verwacht je dus aan heel wat vragen, suggesties en onze ongezouten mening. 

Voor het project

Vragen staat vrij

Om een duidelijk beeld te krijgen van je noden, gaan we rond de tafel zitten. We polsen naar je verwachtingen en technische vereisten. Daarnaast proberen we meer inzicht te krijgen in je business: Wat zijn jouw doelstellingen? Wie is je doelpubliek?

We lichten ook toe hoe we te werk gaan en waar we de nadruk op leggen, zodat je weet met wie je in zee gaat en wat je van ons mag verwachten. 

Visualisatie van de manier waarop Marlon projecten aanpakt als webbureau

Transparante offerte

Eens we weten waar je naar op zoek bent, zorgen we ervoor dat je een duidelijke offerte krijgt. We verduidelijken de verschillende onderdelen en splitsen taken en features helder op. Zo weet je wat je mag verwachten en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Project flow

Van zodra we samen tot een akkoord komen doorlopen we samen met jou verschillende fases om er voor te zorgen dat jouw online project helemaal wordt waar jij en wij samen achter staan. 

Flow waarbinnen een project wordt opgebouwd & opgevolgd bij Marlon, webbureau
Visualisatie van een prototype

Analyse

Een uitgewerkte analyse is essentieel als startpunt van ieder project. We leggen vast wat we precies zullen ontwikkelen en wat niet. Het omvat een uitgeschreven functionele analyse, de toe te passen business logica, technische koppelingen met externe systemen, een doorlichting van de online marketing requirements en last but not least het responsive prototype.

Design

Van zodra de analyse is afgerond en het prototype afgeklopt, starten we met het visuele luik. Bij Marlon kopen wij geen themes; iedere app, webshop of website wordt voorzien van een uniek design, helemaal op maat. Op basis van de kleuren, fonts en andere elementen uit je huisstijlgids ontwerpen wij een unieke layout. Heb je nog geen huisstijl? Dan staan wij klaar om je ook daarin te begeleiden. 

Lees meer over webdesign
Beeldje van de Collstrop brand manual met het webdesign & de huisstijl, ontwikkeld door Marlon
Visualisatie van ons ticketing systeem voor agile development

Agile development

Omdat de ontwikkelingsfase het grootste deel van het project omvat, delen we het werk steeds op in kleinere sprints. Meestal mag je iedere twee weken van ons een release verwachten zodat je de evolutie van je project van nabij kunt volgen. Hoe meer we je betrekken, hoe sneller jij feedback kan geven en hoe sneller wij de ontwikkeling kunnen bijsturen.  

Lancering

D-Day! De lancering van je online project wordt tot in de puntjes voorbereid zodat de uitrol vlot verloopt. De nodige certificaten worden voorzien, de redirects worden gefinetuned, sitemaps worden geüpdatet. Nu is het aan jou: spread the word! Beetje hulp nodig? Geen probleem, we denken graag met je mee over een gepaste marketingstrategie.  

Webshop voorbeeld in Fratello
Voorbeeld A-/B-testing

Trafiek

Yes, het project is up and running. Maar we zijn nog niet klaar! 
Hoe goed scoort de website, webshop of app? Loopt alles zoals het zou moeten? In samenspraak evalueren we op gezette tijdstippen de data van je project. Merken we dat bepaalde zaken verfijnd kunnen worden? Dan gaan we wat dieper analyseren en enkele suggesties op tafel leggen. Wanneer nodig en mogelijk, gaan we via A/B-testing na welke aanpassing het beste resultaat oplevert. 

De juiste aanpassing wordt in een design gegoten en ontwikkeld, zodat een vernieuwde versie gelanceerd kan worden. En zo doorlopen we steeds opnieuw de cirkel van de project flow voor een continue verbetering van je project. 
 

Ontdek hoe we kunnen helpen met online marketing

Je eigen digitaal project realiseren?

Neem vrijblijvend contact op en we zitten rond de tafel voor een eerste goed gesprek. 

Contacteer ons