Smartphones maken onlosmakelijk deel uit van ons dagelijks leven. Met een mooie, gebruiksvriendelijke mobile app maak ook jij je onmisbaar bij je doelgroep. 

Vandaag zijn de verwachtingen hoog gespannen op vlak van technologie en ervaringen. Mensen verwachten kwaliteit, maar ook een mooi vormgegeven mobile app die efficiënt werkt. De inhoud moet waardevol en relevant zijn, spreken tot de verbeelding of net heel doelgericht de gebruiker helpen zonder omwegen. Een evenwichtige mix van deze elementen is cruciaal, maar het verhaal stopt niet bij de lancering van je mobiele applicatie. Het verbeteren van de gebruikservaring is een continu proces waar je blijvend in moet investeren. 

Nieuwe technologieën en bijbehorende mogelijkheden volgen elkaar steeds sneller op. In tegenstelling tot een website, is een mobile app specifiek gericht op één taak of ontwikkeld om het gebruik van jouw dienst nog gemakkelijker te maken. Een elektrische wagen opladen via een app, je energieverbruik realtime opvolgen waar en wanneer je wilt … Marlon is niet aan haar proefstuk toe. The internet of things is happening now. Ben jij er klaar voor?


Mobile is becoming not only the new digital hub, but also the bridge to the physical world. That’s why mobile will affect more than just your digital operations - it will transform your entire business.

Thomas Husson

Hoe kunnen wij je helpen?


Benieuwd hoe een mobiele app jouw bedrijf kan verbeteren?
Tijdens een eerste goed gesprek leren we elkaar beter kennen. We delen onze expertise met je, maar zijn vooral benieuwd naar jouw business en ambities.

Kom eens praten

mobiele applicaties - voorbeeld ontwikkeld door Marlon

Een platform kiezen: een weloverwogen keuze

Bij Marlon bouwen we steeds mobiele applicaties op maat en zijn wij ervaren in de ontwikkeling van apps voor iOS en Android. Smartwatch, smart-TV of een ander slim apparaat? Dankzij de beste tools en onze expertise zijn we niet gebonden aan één technologie.

Samen werken we een onderbouwde digitale strategie uit waarin we het doel en de platformen definiëren, maar ook hoe we de mobile app op de markt zullen brengen. Of is een informatieve responsive website een betere oplossing? Wij geven je objectief advies en reiken de meest rendabele oplossing aan.

Mobiele app-ontwikkeling: challenge accepted

Kleine schermen en een beperkt geheugen zijn slechts enkele uitdagingen waar we voor staan bij de ontwikkeling van mobiele applicaties. Naast de uitdagingen zijn er ook heel wat opportuniteiten die mobiele toestellen ons aanbieden: de camera, de GPS-ontvanger, het kompas, de contactlijsten, een stappenteller … Augmented reality, virtual reality of in-app betalingen integreren we indien relevant. 

Maar los van de technische vindingrijkheid blijft doelstelling één het bouwen van een handige, gebruiksvriendelijke én snelle tool. De achterliggende systemen zijn zo gebouwd dat ze dag en nacht blijven draaien en de gebruiker op elk moment getuige is van pure efficiëntie.
 

applicatie-ontwikkelen

Hoe bouwen we mobiele apps?

Wij ontwikkelen mobiele apps die het leven van jouw klanten zowel op iOS als Android gemakkelijker maken. Op elk moment, waar dan ook. 

Analyse

Begrijpen hoe gebruikers zullen omgaan met de mobile app, welke stappen zij moeten doorlopen en welke inhoud zij verwachten is de eerste stap in de ontwikkeling van een intuïtieve mobiele applicatie. We analyseren welke functies zij het meest zullen gebruiken en kiezen per scherm voor één prioritaire actie om zo tot een optimale gebruikservaring te komen. 

Wireframes

Op basis van user personas tekenen we heldere wireframes uit waarin we informatie op een duidelijke en logische manier organiseren. Hoe minder vereiste acties voor de gebruiker zijn doel bereikt, hoe gebruiksvriendelijker. Maar het is ook belangrijk dat de gebruiker altijd weet waar hij zich bevindt zodat hij bijna blindelings door je mobile app navigeert.

Databronnen en datastromen

We analyseren de beschikbare databronnen en of ze over een API beschikken, maar ook welke business logica we best toepassen. Hoe kunnen we gegevens efficiënt naar de mobiele applicatie sturen, welke data sturen we terug en hoe?

Een hedendaags design

Mensen verwachten bepaalde interactiepatronen en interface-elementen als ze een mobiele app gebruiken. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de app vanaf het eerste moment vertrouwd overkomt. Per platform bepalen we de grootte van buttons, titels en teksten en creëren we een consistente stijl. 

In onze ontwerpen hebben we niet alleen aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid, maar zorgen we ervoor dat het design aansluit bij je huisstijl en doelgroep. 
 

Efficiënt crossplatform

Het uitwerken van de data-uitwisseling en het verwerken van data omvat het grootste deel van de ontwikkelingsfase. Meestal gebruiken we ReactNative zodat we de technische opzet gemakkelijk kunnen aanpassen naar Android of iOS. Enkel de vormgeving ontwikkelen we in kleine of grote mate specifiek per platform. 

Toyota Car Configurator case

Toyota Car Configurator

Al meer dan tien jaar vertrouwt Toyota Motor Europe op Marlon voor de verdere ontwikkeling van hun online car configurator en andere tools.

Bekijk deze casestudie

Mobile e-commerce

Het systeem achter je webshop bevat alle data over je producten, klanten, bestellingen … Via een mobiele applicatie zorgen we ervoor dat je deze data ook buiten je webshop kunt gebruiken.

Een catalogus die beschikbaar is op tablet biedt je salesteam bijvoorbeeld heel wat voordelen. Op beurzen kunnen zij gemakkelijk varianten van een product tonen en vlot bestellingen plaatsen. Of wat dacht je ervan om het kassasysteem in je winkel te koppelen met je webshop? Zo beschik je altijd en overal over dezelfde gegevens en is je data steeds up-to-date.
 

Onze e-commerce oplossingen

Diensten mobile beschikbaar stellen


Mobile apps die je bedrijfsprocessen of diensten on the road toegankelijk maken, helpen je om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Mensen die op de baan taken uitvoeren, informatie opvragen, op verplaatsing data of fouten controleren, toestellen of machineparken beheren … Je wilt ‘s avonds hun werk niet nog eens manueel ingeven in je interne systemen. Een koppeling tussen je interne systemen en een mobile app is een pak efficiënter en geeft je meer tijd om te investeren in de groei van je business.  

De ontwikkeling van een mobiele applicatie begint altijd met een analyse van jouw businessflows en noden. Op basis hiervan tekenen we een digitale roadmap uit die de digitalisering en optimalisering van je processen weergeeft. Met andere woorden: hoe integreren we jouw bedrijfsprocessen of diensten op een gebruiksvriendelijke manier in onze moderne manier van werken?
 

marlon-applicaties

Een mobiele applicatie voor je business? Of je huidige verbeteren?


Bij Marlon gaan we graag de uitdaging aan om jouw business niet alleen nog beter te maken, maar ook relevanter voor je doelgroep.

Boek nu je one-on-one