Een succesvolle webshop, e-commerce applicatie of e-commerce platform is van veel meer afhankelijk dan enkel je aanbod. Wij staan niet enkel in voor development en design, maar ondersteunen je in strategie en het continu verbeteren ervan.

Vanaf het prille begin van e-commerce is Marlon volop in de weer met het uitdenken, ontwerpen en ontwikkelen van verschillende toepassingen. Naast B2C en B2B-webshops zijn wij ook experts in e-commerce applicaties en platformen. Een e-commerce platform bevat meerdere applicaties waarmee je diensten en/of producten via verschillende kanalen kunt aanbieden, bijvoorbeeld:

  • Eén centraal content management systeem waarmee je meerdere B2C-webshops beheert.
  • Een B2B-webshop met ERP-integratie waarvan de productcatalogus voor vertegenwoordigers beschikbaar is via smartphone of tablet. 
  • Een platform gericht naar zowel B2C als B2B, maar met specifieke functionaliteiten per type klant.
  • Een systeem waarmee je parkeersessies start en stopt via sms, een website of mobile app. De betalingen verlopen via één centraal punt zoals je telecomfactuur of een factuur van de aanbieder.
  • Een online platform waar eindklanten diensten of contracten rechtstreeks kunnen aankopen. 
e-commerce platform

Don’t assume it all works! Put yourself in your customers’ shoes and do everything they will do. 

Gary Gebenlian

Op zoek naar een partner?

Let us know

E-commerce met een duidelijke strategie

Een webshop hoort geen losstaande software applicatie te zijn - integendeel. De combinatie van relevante inhoud, specifieke functionaliteiten, een goede business logica en eventuele integraties met bestaande systemen maken van jouw webshop een echte e-commerce applicatie. Indien nodig zorgen wij voor en koppeling tussen je webshop en je boekhoudpakket, ERP- of CRM-systeem. Maar wij ontwikkelen evengoed all-in webshops waarin je onder andere je stock en alle klanten- en productinformatie van a tot z beheert. 

We ontwikkelen een webshop die past binnen jouw branding, maar ook bij je manier van zakendoen en voorzien de nodige koppelingen met de software binnen je bedrijf of bij partners of leveranciers. Bij de start van het project leggen we objectieven of KPI’s vast en voorzien we meetpunten binnen je webshop. We zorgen dus niet alleen voor een professioneel resultaat dat we tot in de puntjes afwerken, maar ook voor een duidelijke strategie en zelfs een online marketingplan

E-commerce kent ondertussen geen geheimen meer voor ons, waardoor we je perfect kunnen begeleiden en helpen met alle aspecten ervan. 

Fratello CMS: voor professioneel maatwerk

Hoewel de basis van iedere webshop hetzelfde is - producten, klanten, een check-out procedure … - is iedere webshop uniek. Je hebt niet alleen een specifieke doelgroep en een eigen aanbod, maar ook eigen noden en functionaliteiten, zeker als je B2B en B2C vergelijkt. Een webshop gespecialiseerd in computeronderdelen gaat er niet alleen anders uitzien, maar ook anders werken dan een modewebshop. 

Standaardpakketten laten toe om snel een webshop op te zetten, maar je zult al snel merken dat deze systemen niet altijd vlot inhaken op jouw bestaande business processen. 

Bij Marlon hebben we daarom ons eigen opensource content management systeem ontwikkeld: Fratello. Een krachtig e-commerce framework dat wij aanpassen aan jouw aanbod en manier van werken. We starten steeds vanuit een stevige basis die het mogelijk maakt om content, producten, bestellingen en klanten te beheren vanuit één centraal punt.

Bovendien groeit ons CMS mee met jouw zaak en is het na lancering mogelijk om functionaliteiten aan te passen of uit te breiden. Zo kan je inspelen op feedback van je klanten of nieuwe tendensen en een steeds sterkere e-commerce speler worden.

Lees meer over Fratello CMS

Iedere webshop is een samenwerking

Van een ruw idee tot een gedetailleerde visie: eerst luisteren we, daarna maken we een analyse. We analyseren je businessplan en concurrenten, brengen de gebruikersflow per doelgroep in kaart en schrijven alle vereisten uit. 

Indien nodig doen wij ook een technische analyse om bijvoorbeeld de communicatie of synchronisatie tussen systemen af te stemmen. We valideren specifieke of complexe vereisten op technisch vlak en bestuderen de impact op performantie en hosting. Je wilt namelijk niet dat de hoeveelheid data de snelheid van je webshop vertraagt.

Op basis van onze analyse ontwikkelen we een responsive prototype van jouw e-commerce applicatie. We testen en optimaliseren de flow en het gebruiksgemak tot alles helemaal op punt staat.

Koppeling en synchronisatie


Bestellingen of stock manueel in twee systemen beheren, is niet alleen tijdrovend: het gaat ook dikwijls fout. Je e-commerce applicatie is dan ook best gekoppeld met je boekhoudpakket, voorraadprogramma’s en ERP-, CRM- of WMS-systeem. 

Indien nodig ontwikkelen wij software die zorgt voor de data-uitwisseling tussen de verschillende systemen. Dankzij onze Fratello API bouwen wij koppelingen bovendien een pak sneller. 

Via automatisatie zorgen we ervoor dat je webshop beheren een aangename en rendabele activiteit is en geen extra belasting.

Omnichannel

Wil je je diensten of producten via verschillende kanalen aanbieden? Begin daar dan niet aan zonder plan. Klanten verwachten dezelfde producten, diensten en prijzen over alle kanalen heen, maar ook dat hun informatie en voorkeuren op elk platform gekend zijn. 

Via API’s stellen wij data centraal ter beschikking en zorgen wij voor een synchronisatie tussen de verschillende kanalen. Ook de vormgeving en tone-of-voice houden wij in het oog. 

Enkele e-commerce oplossingen die wij reeds hebben ontwikkeld:

  • Een online tool om je auto te configureren. Via een code kan je de configuratie oproepen en verder uitwerken bij de retailer, maar ook thuis. 
  • Een webshop gekoppeld met het kassasysteem van de fysieke winkel. 
  • Een tablet applicatie gekoppeld met een B2B-shop.Vertegenwoordigers kunnen de catalogus en klantspecifieke prijzen raadplegen, het volledige gamma tonen en bestellingen opnemen.

Tijd voor een nieuwe webshop?

In lijn met jouw branding ontwikkelen we een heldere webshop die past bij jouw manier van werken. Waterdicht en klaar voor de toekomst, want aanpassingen of uitbreidingen zijn bij Marlon altijd mogelijk. 

Contacteer ons

webshop bouwen