Een creatief en functioneel ontwerp, in een stijl die perfect past. Schitterend, bruikbaar en juist.

Mooie vormgeving is cruciaal, maar webdesign is geen kunstvorm. Wij ontwerpen geen websites om onze gevoelens uit te drukken. Wel om inhoud en data te organiseren en mensen te informeren. Goed webdesign ondersteunt de inhoud en functie van een app, webshop of website. Het beïnvloedt zelfs de werking, want hoe complexer het ontwerp, hoe zwaarder de code. Onze designers houden rekening met technische vereisten, beperkingen en bepaalde aspecten zoals: 

  • de inhoud: welke content mag niet ontbreken?
  • de realiteit: is het concept technisch haalbaar?
  • de flexibiliteit: is het ontwerp future-proof? 
  • de gebruiksvriendelijkheid: hoe vlot vind je je weg? 

 

Moodboard voor een project - Start voor elk webdesign

Een helder design is gebouwd op een grid, wijst duidelijk de weg en leidt tot meer conversies. Het spreekt de bezoeker aan omdat de vormgeving aansluit bij jouw branding en merk, maar ook een duidelijke oplossing biedt. Om dat te realiseren, hechten wij belang aan volgende zaken:

 

Digitale huisstijl

Jouw visuele online stijl gedefinieerd


Jouw organisatie heeft een eigen persoonlijkheid en die wil je natuurlijk uitstralen in al je communicatie - ook online. Je wilt dat je app, webshop of website bij jou past, maar ook je doelgroep aanspreekt. 

Wil je je bestaande huisstijl laten vertalen naar een digitale identiteit of heb je nood aan een compleet nieuwe branding met logo en social media templates? Op ons kan je rekenen. Wij vertalen jouw waarden en doelstellingen naar een unieke visuele online stijl die je onderscheidt van je concurrenten.

UX-design

Waardevolle en relevante ervaringen


Voor we starten met de vormgeving van de app, webshop of website werken we tijdens de analysefase een UX-design of user experience design uit. Dat is een prototype waarin we alle functionaliteiten visueel presenteren. 

User experience design speelt in op de noden van je doelgroep en de gebruiksvriendelijke weergave van alle functionaliteiten. En dat op verschillende schermgroottes en toestellen. Dit leidt tot een responsive webdesign waar je intuïtief door navigeert. UX brengt structuur door de inhoud te groeperen. Het maakt de content helder, nodigt uit om te lezen en triggert acties. Tijdens de ontwerpfase controleren we dan ook voortdurend of het design de gebruiksvriendelijkheid ondersteunt en versterkt.

Custom webdesign

Een op maat gemaakt ontwerp


Bij Marlon kopen wij geen themes, maar ontwerpen we iedere app, webshop of website van nul. Op basis van de kleuren, fonts en andere elementen uit je huisstijlgids ontwerpen wij een unieke layout. 

We geven vorm aan de belangrijkste pagina’s en leggen een bibliotheek aan met alle kleuren en lettertypes. Ook losse elementen en blokken voorzien we. Denk maar aan buttons, form fields, link alerts en badges, headers, footers, call-to-actions … Dankzij dit uitgebreid overzicht vertrekken we steeds vanuit dezelfde basis en creëren we een consistente look & feel doorheen het volledige webproject.

Responsive design

Geschikt voor elk toestel


Onze front-end developers zetten het webdesign om naar een werkend geheel dat mooi oogt en vlot werkt in elke moderne browser, op elk toestel. Zij werken een responsive design uit dat verder gaat dan mobile. Er zijn namelijk ontelbaar veel formaten waar we rekening mee moeten houden. 

Responsive design is meer dan de verschillende elementen anders ordenen. Het ondersteunt de inhoud die op alle schermen hetzelfde blijft, terwijl de vormgeving zich automatisch aanpast en het geheel rustig en gestructureerd blijft. Een goed responsive design herken je aan zijn gebruiksgemak dat intuïtief acties en interacties teweegbrengt. 

Onze aanpak

Een goed werkende app, webshop of website vraagt tijd en inzicht. We beginnen niet zonder een grondige functionele analyse. In het prototype zetten we de gebruiker meteen centraal en controleren we de user experience of het gebruiksgemak. Heb je nog geen duidelijke branding of kan je huisstijl een opfrisbeurt gebruiken? Wij ontwerpen je logo en leggen kleuren, lettertypes, fotografie … vast in een handige huisstijlgids.

Collstrop brand manual door Marlon

Intuitive design is how we
give the user new superpowers.

Jared Spool

 

Als de basis goed zit, starten we met het webdesign. We werken een aantal unieke pagina’s uit het prototype uit en presenteren een eerste voorstel altijd persoonlijk. Op basis van jouw feedback herwerken we het ontwerp tot ieder detail klopt. Een creatief ontwerp dat functioneel, maar ook realiseerbaar is. Dat is belangrijk.

 

 

Teammeeting bij Marlon, digital agency Gent

Een uniek design dat overtuigt en leidt tot meer conversies?

Nood aan een ontwerp dat eruit springt én zijn doel niet mist? Kom gerust langs voor een goed gesprek en ontmoet onze designers.

Maak een afspraak