Een design is meer dan een mooi plaatje. Het moet er niet alleen goed uitzien, maar ook gebruiksvriendelijk zijn en bijdragen tot de werking van je app, webshop of website. 

Een helder design is gebouwd op een grid, wijst duidelijk de weg en leidt tot meer conversies. Het spreekt de bezoeker aan omdat de vormgeving aansluit bij jouw branding en merk, maar ook een duidelijke oplossing biedt. Om dat te realiseren, hechten wij belang aan volgende zaken:

Digitale huisstijl

Jouw visuele online stijl gedefinieerd

Jouw organisatie heeft een eigen persoonlijkheid en die wil je uitstralen in al je communicatie, dus ook online. Wil je je bestaande huisstijl laten vertalen naar een digitale identiteit of heb je nood aan een compleet nieuwe branding? Op ons kan je rekenen! 

We vertalen jouw waarden en doelstellingen naar een unieke visuele stijl die je onderscheidt van je concurrenten, je doelgroep aanspreekt en past bij je bedrijf. 

Custom webdesign

Ontwerp op maat

Bij Marlon kopen wij geen themes, maar ontwerpen we iedere app, webshop of website van nul. Op basis van de kleuren, fonts en andere elementen uit je huisstijlgids ontwerpen wij een unieke layout. Webdesign op maat dus. 

In het design wordt ook rekening gehouden met de leesbaarheid op schermen en de toegankelijkheid door voldoende kleurcontrast te gebruiken.

UX-design

Waardevolle en relevante ervaringen

User experience design speelt in op de noden van je doelgroep en de gebruiksvriendelijke weergave van alle functionaliteiten. En dat op verschillende schermgroottes en toestellen. Dit leidt tot een responsive webdesign waar je intuïtief door navigeert. 

UX brengt structuur door de inhoud te groeperen. Het maakt de content helder, nodigt uit om te lezen en triggert acties. Tijdens de ontwerpfase controleren we dan ook voortdurend of het design de gebruiksvriendelijkheid ondersteunt en versterkt.

Responsive design

Geschikt voor elk toestel

Onze front-end developers zetten het webdesign om naar een werkend geheel dat mooi oogt en vlot werkt in elke moderne browser, op elk toestel. 

Responsive design ondersteunt de inhoud die op alle schermen hetzelfde blijft, terwijl de vormgeving zich automatisch aanpast en het geheel rustig en gestructureerd blijft. Een goed responsive design herken je aan zijn gebruiksgemak dat intuïtief acties en interacties teweegbrengt. Zo is een apart mobile design niet altijd nodig en blijft het één mooi geheel. 

Moodboard designers bij Marlon

Prototype

Voor we starten met de vormgeving van de app, webshop of website werken we tijdens de analysefase een UX-design of user experience design uit. Dat is een prototype waarin we alle functionaliteiten visueel presenteren, vanuit het mobile-first principe. 

In het prototype stellen we de gebruiker centraal en is er nog geen sprake van design met kleuren en logo’s. Zo kan het gebruiksgemak gecontroleerd worden: gebeuren alle acties intuïtief en kan de gebruiker navigeren zoals verwacht?

Styleguide

Is er een opfrissing nodig of ontwikkelen we een nieuwe branding? Dan werken we eerst je logo uit, bepalen we de kleuren, lettertypes, fotografie… We leggen alle richtlijnen voor je huisstijl dan ook vast in een huisstijlgids

Het design voor je website, webshop of app vertrekt vanuit de huisstijlgids. We geven vorm aan de belangrijkste pagina’s en leggen een styleguide aan: een bibliotheek met alle kleuren en lettertypes. Ook losse elementen en blokken voorzien we. Denk maar aan buttons, form fields, link alerts en badges, headers, footers, call-to-actions … Dankzij dit uitgebreid overzicht vertrekken we steeds vanuit dezelfde basis en creëren we een consistente look & feel doorheen het volledige webproject.

Een uniek design dat overtuigt & leidt tot meer conversies?

Nood aan een ontwerp dat eruit springt én zijn doel niet mist? Kom gerust langs voor een goed gesprek en ontmoet onze designers.

Maak een afspraak

Webdesign in Gent, intern overleg bij Marlon