Toyota Car Configurator

Toen Toyota Motor Europe 10 jaar geleden op zoek ging naar een partner voor hun nieuwe car configurator overtuigden we hen niet alleen van onze technische kennis, maar ook de manier waarop we meedenken met de business van onze klanten.

Maatwerk over de landsgrenzen heen

Als partner bouwen en onderhouden we meerdere webapplicaties voor Toyota Motor Europe. Eén daarvan is de car configurator waarbij we de complexe marketingregels vanuit de centrale car database vertalen naar een heldere product configurator. Wij zorgen ervoor dat je als bezoeker bij elke stap de juiste visualisaties en prijsberekeningen te zien krijgt. En dit voor 40 landen in alle bijbehorende talen, inclusief right to left support voor bijvoorbeeld Hebreeuws. Daarbovenop leveren we aan alle landen technisch support. 

Toyota product configurator

Van scherm tot showroom

De webapplicatie is volledig responsive zodat je zowel op desktop en tablet als op smartphone je droomauto kunt configureren en bewaren. De beleving wordt vervolgens volledig doorgetrokken tot in de Toyota showroom

Nadat je de verschillende stappen hebt doorlopen, kun je je configuratie opslaan en krijg je automatisch een unieke code. In de showroom kan de Toyota dealer vervolgens je unieke code ingeven via de iPad applicatie en je configuratie oproepen. Jouw droomauto verschijnt op een groot tv-scherm en samen kunnen jullie de configuratie verder verfijnen. Staat je auto volledig op punt? Dan kun je aan de hand van de code de nieuwe configuratie thuis tonen aan je partner of kan de dealer de wagen meteen voor je bestellen.   

Kies een passende wagen

Zowel de salesman app als de billboard app - waarover later meer - maken deel uit van het interne retailer digitization project van Toyota Motor Europe. 

De car configurator bestaat uit de configurator zelf en heel wat tools, die wij hebben ontwikkeld. Zo is er de ‘filter tool’ om uit het brede assortiment de meest passende wagen te kiezen en een ‘compare tool’ waarmee je verschillende configuraties met elkaar kunt vergelijken. Sommige tools halen hun informatie uit andere databronnen, die we telkens via een API integreren. De finance product API bijvoorbeeld berekent de maandelijkse kost op basis van jouw specifieke configuratie. 
 

Car configurator

Ontwikkeling van meerdere componenten zoals een filter tool om op basis van verschillende kenmerken de geschikte wagen te vinden en een ‘product compare’ tool. 
Ontwikkeling API die inhaakt op de car database, waar alle gegevens van het productgamma worden beheerd. De API voedt de verschillende componenten met data zodat jij je auto tot in detail kunt configureren.
Andere API’s die we ontwikkeld hebben zorgen dan weer voor de berekening van de financiering en de maandelijkse kosten, verzekeringen …

Retailer digitization tools

Omnichannel ondersteuning door de salesman app waarbij de Toyota dealer dankzij mirroring de configuratie vanaf zijn tablet kan tonen op een groot tv-scherm. 
De Chrome OS app ‘Billboard’ waarmee dealers bepaalde playlists met video’s tonen op de tv- en videoschermen. Per land zijn er verschillende playlists voor de showroom en wachtruimtes. De playlists zelf worden beheerd in Tridion. 

De ‘Car on Display’ is een ReactNative app die dienst doet als interactieve prijsfiche en configurator. In de showroom staat de app bij enkele modellen ter beschikking voor de klanten. De Toyota dealer kan in zijn versie van de app wel alle modellen configureren en vervolgens kan de klant de geconfigureerde auto bekijken in verschillende kleuren en specifieke opties toevoegen.  

Onze eigen manier van werken

Agile is bij Marlon geen buzzword, maar écht onze manier van werken. Elke drie weken bijvoorbeeld lanceren we nieuwe features, functionaliteiten, updates of uitbreidingen. Niet alleen analyses van bijvoorbeeld de gebruikerservaring of nieuwe noden zetten ons aan het werk, ook de wetgeving vereist soms aanpassingen. Denk maar aan de berekening van de bijkomende belastingen op basis van de CO2-uitstoot. Deze korte cycli laten ons toe om kort op de bal te spelen, en dat is vaak nodig. 

Toyota Motor Europe kan sinds de eerste ontmoeting - tien jaar geleden - rekenen op een dedicated team. Ons team kent Toyota en hun manier van werken ondertussen door en door. Dat creëert niet alleen een goede vertrouwensband, maar ook een optimale samenwerking. We namen het roer over bij de vierde generatie van de car configurator en plannen nu de tiende versie, en daar zijn we best trots op. 

Je business boosten met een webapplicatie, configurator of ReactNative app?

Bij Marlon houden we van een technische uitdaging. Samen pakken we jouw business aan en gaan we op zoek naar een technologische oplossing op maat van jouw bedrijf en doelgroep.

Contacteer ons