Eenvoudig een stemacteur vinden

Dankzij het nieuwe VoiceProductions platform brengen we stemacteurs en opdrachtgevers bij elkaar. In enkele klikken kan je de stem boeken die perfect bij je project past. Het opvolgen van projecten kan zowel door de stemacteur als de klant gebeuren via het persoonlijke account. 

Duidelijk grondplan

Gezien de specifieke vereisten, was het meteen duidelijk dat er maatwerk nodig zou zijn. Een grondige analyse is dan een must. Stap 1 is dan ook de persona’s en user journeys in kaart brengen. Welke acties moet een stemacteur kunnen uitvoeren? Wat zijn de top tasks van opdrachtgevers? En hoe kan VoiceProductions zelf ingrijpen wanneer nodig? 

User journey uitwerking in de analyse van VoiceProductions door Marlon

Daarnaast maken we een lijst van alle functionaliteiten die gebouwd moeten worden. 

 • Statussen voor een project; 
 • Upload & download van audio files; 
 • Datepickers die zich aanpassen aan de beschikbaarheid; 
 • ...

Deze analyse werd vertaald naar een klikbaar en responsive prototype, waardoor alle mogelijke scenario’s uitgetest zijn. 

“Het nieuwe platform moest vooral efficiënt zijn. Als er ‘s nachts een bestelling binnenkomt voor een Amerikaanse stemacteur, moet die meteen aan de slag kunnen aangezien het daar overdag is. Nog voor er een letter code werd geschreven, was dankzij de enorm uitgebreide analyse duidelijk dat dat zou kunnen. En zo start je met vertrouwen aan de ontwikkeling.” 

Jimmy, eigenaar VoiceProductions

Redesign

Het platform valt niet alleen op door de gebruiksvriendelijkheid, maar ook door het unieke design. We zijn gestart van het bestaande logo en hebben verder gebouwd op de initialen ‘VP’. Onze designer werkte verschillende voorstellen uit, elk met een eigen stijl voor het monogram

Verschillende varianten van het mogelijke logo, voorgesteld door designer Marlon

Van logo naar huisstijl

Eens het logo gekozen was, is er een volledig nieuwe huisstijl uitgewerkt. En dat in een aantal duidelijke fases: 

 1. Eerst wordt een kleurenpalet samengesteld. In dit geval in blauwtinten, die neutraal en kalm ogen op het platform. 
 2. Daarbovenop gaan we voor passende typografie. Bij het kiezen van de lettertypes hebben we aandacht voor het behoud van leesbaarheid. Om de speelsheid van het logo door te trekken, is er gekozen voor een sans serif lettertype met afgeronde letters. 
 3. Eens de basiselementen van de huisstijl vastliggen, wordt er verder verfijnd. Bij VoiceProductions is er gekozen om de schuine lijnen door te trekken in het design van het platform. Daarnaast zijn er unieke iconen uitgewerkt en worden er duotone beelden geïntegreerd. 
   

Intuïtief beheer achter de schermen

Ook al gaan er heel wat dingen automatisch, het achterliggend beheer is van groot belang. 
Via het CMS kan VoiceProductions alles opvolgen en ingrijpen waar nodig: 

 • Goed- of afkeuren van registraties van stemacteurs; 
 • Inspringen bij onduidelijkheden of problemen in lopende projecten; 
 • Het profiel van een klant overnemen als deze even vast zit;
 • ...

Stemmencatalogus

Net zoals je in een webshop door producten kan bladeren, blader je hier door de stemmencatalogus. Eens je een taal hebt geselecteerd, krijg je een compact overzicht van alle beschikbare stemmen. Wil je nog verder verfijnen? Dan kan je ook nog filteren op geslacht. 

Voorbeeld van stemmen in het overzicht, VoiceProductions door Marlon

Wanneer je een voice over besteld, wil je graag weten hoe de stem klinkt en wat de mogelijke tone of voice is. Om de opdrachtgevers te helpen bij die keuze, is er voor elke stemacteur op het overzicht al meteen een audiofragment beschikbaar. Zo kan je, zonder door te klikken, luisteren of de stem een mogelijke match is of niet. 

Voorbeeld van een detail van een stemacteur, met video & audio

Audio & video

Denk je de perfecte stem gevonden te hebben? Dan kan je op de detailpagina van de stemacteur nog meer fragmenten beluisteren. Bij sommige kan je ook één of meerdere video’s bekijken. 

Stemacteurs kunnen via hun account zelf kiezen welke audio- en videofragmenten ze aan hun pagina koppelen. Daarnaast vind je ook nog wat meer info zoals referenties, stemeigenschappen en de beschikbaarheid.

Account met projectopvolging

Via hun account staan de stemacteur en de opdrachtgever in rechtstreeks contact met elkaar. Hier volg je ook de status van het project op. De stemacteur geeft aan wanneer hij of zij aan het project start en wanneer het fragment beschikbaar is voor de klant. 

Visualisatie van hoe het project beschikbaar is in de admin

Nadat een stemacteur het bestand heeft geüpload, krijgt de opdrachtgever een melding. Deze kan dan het bestand beluisteren en downloaden via het projectoverzicht. Is alles zoals verwacht? Dan kan de opdracht afgesloten worden. Is er toch nog een aanpassing nodig? Dan kan dat allemaal via het account besproken en geregeld worden. Op die manier kunnen de fragmenten op een heel korte termijn besteld en aangeleverd worden. 

Een webapplicatie voor je product of dienst?

Een platform om je producten of diensten aan te bieden, een applicatie, website of webshop. Waar je ook van droomt, we helpen je graag om het te realiseren.  

Vertel ons wat je zoekt

Stemacteur die aan het inlezen is

Nog meer VoiceProductions

Ben je benieuwd hoe Jimmy, de eigenaar van VoiceProductions, onze samenwerking heeft ervaren? Je leest er alles over in het interview dat we met hem hadden. 

Lees meer over Jimmy’s ervaring