E-commerce platform voor Arseus Medical

Arseus Medical B2B-webshop: dé partner van de zorgsector

Arseus Medical biedt een uitgebreid gamma kwalitatieve oplossingen voor de zorgsector. Een flexibele online shop die inhaakt op hun bestaande back-end systeem was dan ook een must. 
 

arseusmedical

Een flexibel e-commerce systeem

In de webshop van Arseus Medical vinden zowel artsen, specialisten, therapeuten, thuisverpleegkundigen, oogartsen, opticiens als woonzorgcentra en ziekenhuizen hun gading. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de structuur erachter heel wat verder gaat dan bij een basic webshop. Een nieuwe webshop drong zich op en daar wisten wij wel raad mee. 

Fratello to the rescue

Eerst denken, dan doen

Zoals altijd startten we met een grondige analysefase waarin we alle vereisten en noden verzamelden. We analyseerden de databronnen en brachten de Trade- en datauitwisseling met het ERP-systeem in kaart.  Hieruit bleek dat de koppeling met het back-end systeem niet vlot verliep en dat een meertalige website met het bestaande systeem een waar huzarenstukje was. Dit kon beter and so we did.

Een helder prototype

Op basis van de analyse bouwden we een klikbaar prototype en werden alle functionaliteiten in functie van hun B2B-business uitgedacht. We zorgden voor specifieke functionaliteiten zoals een aangepast productengamma op maat van de verschillende doelgroepen en de mogelijkheid tot meerdere accounts per klant. 

prototype-website
fratello cms

Alles in één

Dankzij het Fratello e-commerce framework beheert Arseus Medical niet alleen zijn B2B-webshop, maar ook alle taalversies én algemene contentpagina’s binnen één CMS. Zes maanden na de launch voegden we hier ook het B2C-webshop luik aan toe waar particulieren kleine hulpmiddelen zelf kunnen aankopen. 

De koppeling tussen het ERP-systeem en Fratello zorgt voor een data-uitwisseling van productdata waaronder basisinformatie, basisprijzen en technische kenmerken, maar zonder marketinginformatie. Alvorens deze gegevens in de webshop verschijnen, moet het product worden verrijkt met beelden, een omschrijving, vertalingen … Dat kan efficiënt aan de hand van een wizard. Zoniet staat het product on hold in het CMS. Wanneer een B2B-klant inlogt, worden voor hem specifieke prijzen eveneens realtime opgehaald uit ERP. 

B2B-goedkeuringsflow

Meer controle

Medewerkers hebben een eigen login en kunnen een bestelling klaarzetten in de overkoepelende account. Pas na goedkeuring van de manager wordt het order doorgegeven.

Specifieke checkoutflow

Eenvoudig nabestellen

De klant kan meerdere afleveradressen toevoegen en dankzij een geoptimaliseerde flow snel nabestellingen plaatsen zonder de volledige flow te moeten doorlopen. 

Klantspecifieke prijzen

Realtime

B2B-klanten krijgen na login eigen prijzen en/of kortingen te zien. De prijzen en kortingen worden realtime vanuit het ERP-systeem gestuurd.

Koppeling met DPD

Track & Trace

Dankzij een koppeling met de koerierdienst DPD krijgen klanten na verzending automatisch een ordernummer toegestuurd zodat ze via track & trace hun pakje online kunnen volgen. 

Contractartikelen

Enkel het nodige

Indien er een contract werd afgesloten tussen de klant en Arseus Medical krijgt de klant na login enkel die artikelen te zien die zijn opgenomen in de overeenkomst.

Gebouwd voor nu en later

Een webshop is nooit klaar omdat je business constant evolueert. Een goed e-commerce systeem is er eentje waarop je kunt verder bouwen en daar is Fratello meer dan geschikt voor. Recent optimaliseerden we de checkoutflow en pasten we de mobiele navigatie aan. 

Een B2C of B2B-webshop die inhaakt op je interne systemen?

Op basis van een analyse tekenen we de meest efficiënte flows en koppelingen uit, die we testen in een aanklikbaar prototype. Vervolgens bouwen we met ons Fratello e-commerce framework een webshop uit die inhaakt op jouw manier van werken, en niet omgekeerd.

Contacteer ons