Car on Display app

Na de online car configurator en andere webapplicaties, innoveert Toyota Motor Europe verder met de Car on Display app. Een tablet app waarmee Toyota en Lexus dealers eenvoudig de configuratie van wagens omzetten naar een interactieve prijsfiche voor in de showroom. 

Eenvoudige setup wizard

Wanneer een nieuwe wagen in de toonzaal komt, moet ook de informatie die bij het voertuig hoort beschikbaar zijn. Vaak gebeurt dat aan de hand van een eerder beperkte papieren fiche die de garagehouder zelf moet samenstellen. Om die taak te vereenvoudigen, is er een eenvoudige setup wizard in de beheermodus van de Car on Display app. 

Setupwizard Car on Display App Toyota made by Marlon

De dealer start de wizard door te kiezen tussen Toyota of Lexus. De dealer kan nu makkelijk de wagen samenstellen via de flow van de online car configurator of een bestaande configuratie ophalen aan de hand van de bijbehorende QR-code. Tot slot kan de retailer ook opties of promoties toevoegen die locatiegebonden zijn. In de kioskmodus (de presentatiemodus) wordt de volledige configuratie van de wagen getoond in de look & feel van het gekozen merk. 

Configuration flow in de Toyota Car on Display app made by Marlon

Technisch sterk

Via API-calls halen we alle informatie rechtstreeks uit de centrale car database: de correcte prijzen, technische gegevens en een lijst met de standaard uitrusting. De retailer hoeft enkel de auto te configureren door de juiste kleur, bekleding en aanwezige opties te selecteren. 
Deze vereenvoudigde flow versnelt het samenstellen van de fiches, waardoor de garagehouder heel wat tijd bespaard. Bovendien zal de informatie uitgebreider zijn en is deze steeds up-to-date. 

API-connections in Car on Display app made by Marlon

Dankzij onze jarenlange partnership met Toyota Motor Europe is ons team vertrouwd met de user journeys en de verschillende touchpoints. Tijdens de ontwikkeling zorgen we er samen voor dat de verschillende applicaties deze user journeys zo eenvoudig mogelijk maken. Door onze nauwe samenwerking en opgedane kennis, is de connectie tussen de verschillende tools, zoals met de online car configurator, veel makkelijker. 

Offline vs online

De informatiefiche kan offline opgeslagen worden, waardoor een constante internetconnectie geen vereiste is. Bovendien kan je zo de informatie naast een wagen beschikbaar stellen zonder dat een bezoeker de configuratie kan aanpassen. Op die manier  blijft de technische informatie altijd correct. 

In de offline modus kan een klant wel een variatie maken op de gekozen configuratie: je kan de kleur of bekleding wijzigen, waardoor je meteen ziet hoe de wagen eruit zou zien in jouw favoriete kleur. 

Colour selection front-end side Car on Display app made by Marlon

Wil een klant toch graag andere opties? Geen probleem. Per toestel kan ook aangeduid worden of een online connectie is toegestaan. Als deze functie is ingeschakeld, kan je met één klik de configuratie openen in de online car configurator, waar de opties aangepast kunnen worden volgens de wensen van de klant. 

Via deze optie ga je naar de online car configurator. Bij het inladen start je met de huidige configuratie, die je dan kan aanpassen en personaliseren volgens de wensen van de klant. Is de wagen zoals de klant het wil? Dan kan je via de online configurator de unieke code gebruiken om de nieuwe configuratie mee te geven aan de klant. 

Blijven vernieuwen

De samenwerking voor deze app stopte niet na de lancering. Onmiddellijk na de eerste release maakten wij een roadmap op waar nieuwe features en improvements duidelijk opgelijst worden. Aan de hand van deze leidraad blijven we werken om de app te verbeteren en uit te breiden. 

Zelf op zoek naar een ReactNative app of online tool?

Een intuïtieve app of online tool die perfect aansluit bij je producten? Met een koppeling naar bestaande databronnen? Bring it on, want bij Marlon houden we van technische uitdagingen. 

Maak meteen een afspraak

Toyota car