Stage vanop afstand

Op door Tina Van der Heyden

Nante, een 21-jarige student Toegepaste Informatica aan de HoGent, loopt momenteel stage bij Marlon. Net zoals alle Marlonners, moet hij dat momenteel van thuis uit doen. Hoe hij zijn stage ervaart, verklapt hij graag tijdens een kort interview. 

Was het altijd al je droom om iets met IT te doen?

Neen, zeker niet! Als kleine jongen zei ik altijd dat ik werkman ging worden. Daar werd vaak mee gelachen en toen ik ouder werd, snapte ik ook al snel waarom. Ik ben niet echt fysiek aangelegd. 

Aangezien wiskunde helemaal mijn ding was in het middelbaar, ben ik dan maar Burgerlijk Ingenieur gaan studeren. Dat bleek het dan toch niet te zijn. Een van de enige vakken waarvoor ik geslaagd was, en dat ik ook echt leuk vond, was informatica. En zo kwam ik hier terecht! 

Waarom een stage bij Marlon?

Mijn doel was om iets te kunnen doen met mijn interesses: webdevelopment of app-development. Uit alle mogelijke stageplaatsen, was Marlon veruit de enige waar ik het allebei kon doen. Bovendien was er sprake van React & React Native, waardoor ik helemaal zeker was van mijn keuze. 

Maar het grootste verkooppunt in de ‘vacature’, was dat er niet gefocust wordt op wat je niet kan, maar net op wat je wél kan. Vincent nam tijdens ons gesprek echt de tijd om na te gaan waar ik goed in ben. Aangezien PHP niet echt iets voor mij is, hebben we samen besloten dat ik stage zou doen bij het JavaScript-team, met voldoende aandacht voor React. 

Het zijn nu voor iedereen rare tijden. Hoe ziet een stagedag er nu uit voor jou? 

Toen ik net van thuis moest werken, stond ik elke dag op op hetzelfde uur als wanneer ik nog de trein nam. Dat is er ondertussen al anders, aangezien dat toch echt té vroeg was. (grinnikt)
Maar verder heb ik eigenlijk beslist om mijn gewone ritme aan te houden. Een duidelijke structuur werkt nog altijd het best. En rechtstreeks vanuit mijn bed achter de computer, dat lukt toch niet. 

Mijn pauzes neem ik ook gewoon op dezelfde momenten. Na de werkuren probeer ik te ontspannen door een kort fietstochtje te maken of wat TV te kijken. 

Nu ik het me hoor vertellen, klinkt het nogal saai! Maar normaal is mijn leven echt wel iets interessanter hoor. De opties zijn nu eenmaal beperkt voorlopig. 
 

Nante aan zijn bureau, thuis op zijn kamer

Wat is het leukste dat je al gedaan hebt bij Marlon? 

Eigenlijk heb ik geen specifieke voorkeur! Mijn eerste opdracht was een project dat ik zo goed als volledig zelf heb mogen maken. Dat was ook iets op maat, dus perfect om mijn eerste basis in React op te bouwen. 

 

Illustratieve weergave van de audioplayer

Ondertussen heb ik mijn eerste React components gebouwd, die ook geïntegreerd zullen worden in een Fratelloproject. Zo heb ik al een audioplayer met afspeel- en pauzeerfunctie gebouwd, waar je ook kan verder scrollen in de audiofile. Daar hoort ook een gelijkaardige videocomponent bij. En daarnaast heb ik ook een date picker mogen bouwen, die zich aan een hele reeks voorwaarden moet kunnen aanpassen. 
 

En je indruk van Marlon zelf? 

Een heel leuk bedrijf. Het was al snel duidelijk dat er geen cliché IT’ers zijn. Iedereen is heel sociaal, toont interesse in elkaar en maakt plezier. Dat kan ook perfect, want het kantoor heeft genoeg opties: de pingpong, pooltafel of andere spelletjes. En het grote verschil met veel andere moderne bedrijven, is dat de ontspanningsmogelijkheden ook echt gebruikt wordt. Elke middag is er wel iemand aan het pingpongen of poolen. 
 

Nog een laatste tip voor toekomstige stagiairs? 

Je moet het graag willen. Zoek een bedrijf waar je de functie kan doen die je later in het leven ook zou willen doen. Dan ben je heel gemotiveerd en ga je ook ten volle ervaren of het iets is dat je aankan en wil blijven doen. Ik kan alvast zeggen dat ik mezelf binnen deze rol wel zie, misschien zelfs bij Marlon. 
 

Wil je ook graag stage lopen bij ons?

Geef ons een seintje! We zijn benieuwd naar wat je kan. 

Stuur ons je CV