Maak kennis met de nieuwste Marlon ladies

Vincent Mouton
Op door Vincent Mouton

Team Marlon heeft zich de afgelopen maanden flink uitgebreid met heel wat girl power! Tijd voor een korte check-in. Ontdek hoe Lisette, Sofie, Olga & Tina hun eerste weken bij Marlon hebben ervaren. 
 

We willen graag weten hoe jullie bij ons terecht zijn gekomen, maar het is misschien niet onbelangrijk om te weten wat jullie nu precies doen bij Marlon.

Olga: Mijn werk gaat vooraf aan het bouwen van een site. Ik analyseer nieuwe projecten en probeer alle info uit te pluizen, zodat de developers alle nodige informatie hebben om te starten met de ontwikkeling. Met een prototype zorg ik ervoor dat zowel de klant als het interne team zien hoe de site uiteindelijk zal werken.
 
Lisette: Front-end development. Eigenlijk zet ik het design om naar de uiteindelijke look van de website, zodat bezoekers meer zien dan enkel een witte achtergrond met zwarte tekst. Responsive is daarbij een sleutelwoord. Alles moet zichtbaar, bruikbaar en leesbaar zijn, op elk toestel.
 
Sofie: Als project manager probeer ik de projecten in goede banen te leiden. Ik sta in contact met de klanten en ons interne team. Ik plan ook de developers in, zodat we de deadline niet uit het oog verliezen. Ook het administratieve luik van een project valt bij mij: offertes, facturen…

Favoriete gerecht van Olga, Lisette, Sofie & Tina

Favoriet gerecht

Olga: Chili con carne

Sofie: Vol-au-vent,  maar alleen als het goed gemaakt is!

Lisette: Tomatenbruschetta met basilicum

Tina: Witloof in hespenrolletjes

Tina: Als marketingverantwoordelijke denk ik mee na over wat er in een site moet zitten om deze optimaal te benutten. Eens een project wordt opgestart, moet je bij mij zijn voor SEO, SEA, tracking, copywriting en de analyse van de cijfers.

Hoe zijn jullie eigenlijk bij Marlon terechtgekomen?

Sofie: Ik heb gewoon gegoogeld: ‘webdesign Gent’. Koen, mijn partner, had hier ook al gesolliciteerd en vond de Marlonners wel sympathiek. Toen ik op de site las dat er bij Marlon een ‘no-nonsense’ cultuur is, was ik helemaal verkocht.  
 
Olga: Sofie en ik hadden blijkbaar hetzelfde idee. Via Google ben ik op zoek gegaan naar agencies en daarbij is Marlon als één van de eerste resultaten verschenen. Een paar van mijn ex-collega’s die hier werken zijn ook enthousiast over het bedrijf, dus heb ik het maar gewoon geprobeerd.

Wat is de hobby van Olga, Lisette, Tina & Sofie?

Hobby's

Olga: Piano spelen & lezen 

Sofie: Muziek & alles dat te maken heeft met eten of koken 

Lisette: Tennis, muziek, maar ook alles dat interessant is

Tina: Cosplay, snail mail & schrijven in het algemeen 

En hoe vind je de manier van aanwerven?

Tina: Heel efficiënt. Je hoeft niet lang te wachten nadat je je sollicitatie hebt ingediend. Daardoor verloopt alles veel sneller dan bij veel bedrijven. Als Marlon iets in je ziet, ga je dat ook snel weten, waardoor alles meteen een pak concreter wordt.
 
Sofie: Inderdaad! Vincent, de HR-manager, speelt kort op de bal. Al tijdens je gesprek weet je waar je staat: je weet wanneer je een reactie mag verwachten en je krijgt ook instant feedback.
 
Lisette (lacht): Ja, maar het enige dat soms wel een beetje raar is, zijn de tijdstippen waarop je mails krijgt! Bijvoorbeeld rond 6u ‘s morgens. 
 

VLNR: Lisette, Tina, Sofie & Olga aan het werk
Wat lezen de dames momenteel?

Momenteel lees ik

Olga: Sputnik Liefde - Haruki Murakami

Sofie: De nieuwste Nicci French

Lisette: 20.000 mijl onder zee - Jules Verne

Tina: Marketing, a Love Story - Bernadette Jiwa

Intussen zijn jullie hier al een paar weken. Hoe zou je de omgeving en sfeer beschrijven?

Lisette: Super. We hebben heel fijne collega’s en de sfeer is echt heel aangenaam. Ik doe front-end echt graag, dus zolang ik bezig ben met kleur en tekst is het dik oké.
 
Olga: Iedereen is hulpvaardig. Als ik iets niet zo goed ken, zoals prototypes maken in HTML, krijg ik altijd hulp. Daarnaast krijg ik ook nog de ruimte om het op mijn tempo te leren. Dat is echt fantastisch.
 
Tina: In het begin was het toch allemaal spannend. Alles is terug nieuw hé. En je weet nooit zeker of je wel past bij het bestaande team. Bij Marlon houden ze daar echt rekening mee bij je sollicitatie. Dat merk je ook als je hier begint: iedereen matcht met elkaar.
 
Sofie (grinnikt): Ja, daarmee is alles gezegd hé. Ik heb daar niets aan toe te voegen.

Naar wat luisteren Olga, Sofie, Lisette & Tina?

Ik luister naar

Olga: Jazzmuziek

Sofie: Studio Brussel

Lisette: Metal & Depeche Mode

Tina: 80ies muziek

Zijn er ook minder leuke dingen aan je job?

Olga: Als analist werk ik wel in een kleiner team. Dat maakt het wat moeilijker om op iemand terug te vallen. Maar ik heb nooit het gevoel dat ik er helemaal alleen voor sta, dus het is niet echt een probleem.
 
Tina: Ja, dat gevoel ken ik. Soms is het uitdagend als je geen teamgenoot hebt om mee te overleggen of brainstormen. Maar anderzijds kan het ook net verrassende dingen naar boven brengen als je overlegt met mensen die eigenlijk iets helemaal anders doen. Dingen waar je zelf niet aan zou denken. 

Zijn er grote verschillen met vorige jobs?

Lisette: Marlon heeft een sterk PM-team dat de deadlines strak in de gaten houdt, zowel langs onze kant als langs de kant van de klant. Ze blijven ‘achter je zitten’ zonder dat je het gevoel krijgt dat je geen ademruimte meer hebt. Het management geeft hier ook om jou als persoon en houdt rekening met alles, zoals je gezondheid.
 
Sofie: Ik kom uit verschillende bedrijven die nogal bureaucratisch waren en rigide denken. Dat is hier gelukkig helemaal niet zo. Je mag ook kritisch zijn en er is een goed contact met de mensen boven je. De goedkeuringsflow intern is een pak sneller. Maar heel positief vind ik vooral dat er geen vriendjespolitiek is en dat er ook ruimte is voor positieve feedback.
 
Olga: Daar kan ik me helemaal in vinden! Je krijgt ook de ruimte om iets te leren, met de nodige feedback onderweg. Bovendien is er geen grote gejaagdheid, waardoor je je opdracht ook echt goed kan uitvoeren, in de tijd die je nodig hebt.
 

Hebben de dames ook guilty pleasures?

Guilty pleasure

Olga: Chocolade. Met nootjes!

Sofie: Hm ja, ook chocolade

Lisette: Pindakaas

Tina: De film Dirty Dancing. De originele versie heb ik al 54 keer gezien.